Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is de Ondernemersbende?

De Ondernemersbende is de persoonlijke matchmaker tussen organisaties en freelance professionals.

Hoe werkt de Ondernemersbende?

Je laten koppelen aan een van de freelance experts is gratis. Laat ons aan de hand van een paar korte vragen weten naar wie je op zoek bent, wat je budget is en of je een deadline hebt. Wij bellen je terug voor een kort persoonlijk gesprek. Aan de hand hiervan zoeken wij naar de best passende freelancers, inclusief hun prijzen en beschikbaarheid. Jij kiest de freelancer die het best bij jouw opdracht past. Je kunt direct contact opnemen en voor je het weet is de opdracht afgerond.

Binnen welke zakelijke kennisgebieden vallen de freelancers?

De meeste freelance professionals die bij ons zijn aangesloten vallen binnen deze 10 zakelijke kennisgebieden:

  • Ontwerp
  • Juridische zaken
  • ICT & Website
  • Tekst & Content
  • Financiële zaken
  • Marketing & Social media
  • Foto & Video
  • HRM & Personeel
  • Businessplan & Strategie
  • Coaching & Advies

Hoe bied ik mijn diensten aan?

Als je jouw freelance diensten wil aanbieden via de Ondernemersbende, willen we je eerst graag leren kennen. We scannen de kwaliteit van je werk, checken je KvK gegevens en nemen contact op met je tevreden klanten. Wil je jouw diensten aanbieden? Meld je dan hier aan en doorloop de stappen.

Wat als een samenwerking niet verloopt zoals gehoopt?

Halverwege een opdracht vragen wij de opdrachtgever en de freelancer hoe ze de samenwerking vinden verlopen. Mocht een van de twee niet tevreden zijn, dan vragen we of jullie eerst onderling contact opnemen om te achterhalen wat er gedaan kan worden om dit op te lossen. We zijn allemaal ondernemers, dus wij gaan er vanuit dat jullie eerst het zelf proberen op te lossen. Als jullie er uiteindelijk samen niet uitkomen, dan kan de Ondernemersbende helpen bij de bemiddeling.

Wat kost het

Wat kost het als ik mij laat koppelen aan een freelancer?

Wij koppelen je gratis aan een van onze freelance experts. Wij draaien het om, omdat wij vinden dat de kosten mogen liggen bij degene die eraan verdient. Daarom betalen de freelancers een koppel fee aan ons.

Wat kost het als freelancer om een opdracht te ontvangen via de Ondernemersbende?

Wanneer je een opdracht via de Ondernemersbende ontvangt vragen wij 10% van de uiteindelijke opdracht, vermeerderd met BTW. Deze klant blijft een jaar lang via de Ondernemersbende lopen. Over alle vervolgopdrachten factureren wij dus ook 10% wanneer jij de factuur verstuurd. Zolang je geen klanten via ons ontvangt, betaal je dus ook niets aan de Ondernemersbende.

Wat kost het om lid te worden?

Lid zijn van de Ondernemersbende kost niets. En je hoeft ook geen lid te zijn om iets uit te besteden via de Ondernemersbende. Freelancers die een dienst willen aanbieden via het platform dragen een percentage per opdracht af. Wij vragen 10% over de opdrachten in het eerste jaar van de samenwerking.

Contact & het team

Wat is het team achter de Ondernemersbende?

Laura Linschoten, Founder - laura@ondernemersbende.nl
Rajiv Manichand, IT Development - rajiv@ondernemersbende.nl
Rosanne Schipper, Content editor - contact@ondernemersbende.nl
Imke van Deelen, Creative - contact@ondernemersbende.nl

Hoe kan ik contact opnemen met de Ondernemersbende?

Contact opnemen met de Ondernemersbende kan door te mailen naar laura@ondernemersbende.nl of te bellen of WhatsAppen naar 06-53 61 11 92. Zoek je specifiek contact met één van de Ondernemersbende teamleden? Kijk dan onder het kopje ‘wat is het team achter de Ondernemersbende’, wie jou het beste verder kan helpen.

Werken bij de Ondernemersbende: staan er vacatures open?

Momenteel zijn alle vacatures vervuld, maar we zijn altijd op zoek naar goede mensen die ons team kunnen versterken! Open sollicitaties zijn dus zeer welkom en kunnen verstuurd worden naar laura@ondernemersbende.nl.

Account instellingen

Hoe verander ik mijn e-mailadres?

Klik rechtsboven in het scherm op je profiel en kies voor de optie account. Je komt dan op de pagina accountinstellingen. Als je op deze pagina naar beneden scrolt vind je aan de rechterkant de optie e-mailadres wijzigen. Wijzig hier je mailadres en sluit af door op wijzig email te drukken.

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?

Klik rechtsboven in het scherm op je profiel en kies voor de optie account. Je komt dan op de pagina accountinstellingen. Op deze pagina kun je al je persoonlijke informatie aanpassen van je naam, adresgegevens, wachtwoord tot je e-mailadres.

Mijn account is geblokkeerd: wat moet ik doen?

Stuur een mailtje naar onze Rajiv: rajiv@ondernemersbende.nl

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Wanneer je je profiel op de Ondernemersbende wilt verwijderen, stuur je een mail naar rajiv@ondernemersbende.nl. Doordat ons systeem constant backups maakt en deze tijdelijk bewaard, kan het zo zijn dat je gegevens maximaal 4 dagen bewaard blijven. Maar voor de bezoeker is je profiel dan al niet meer te zien.

Wat doet de Ondernemersbende met mijn gegevens?

Wanneer je je aanmeldt bij de Ondernemersbende hebben we je gegevens nodig om de kwaliteit van je onderneming te checken. We nemen onze kwaliteitschecks zeer serieus, dus we vinden het belangrijk om te weten wie je bent en wat je doet. Verder hebben we bepaalde gegevens nodig, zodat jij via ons platform facturen kunt sturen naar iedereen die je producten koopt.

Ik wil mijn profiel verwijderen, hoe lang duurt het voordat mijn verzoek wordt behandeld?

Wanneer je verzoek bij ons binnen is, checken wij of er geen openstaande facturen zijn. Zodra alle betalingen zijn afgerond, verwijderen we je gegevens uit ons systeem.

Wat doet de Ondernemersbende met mijn gegevens na het uitschrijven?

Binnen 4 dagen zijn jouw gegevens definitief verwijderd uit ons systeem. Dus niks. Maar we zullen je wel missen.

Nieuwsbrief

Wat vind je in onze nieuwsbrieven?

Ondernemen is het leukste wat er is. Daarom sturen wij je het laatste nieuws. We vertellen je graag hoe we ervoor staan door cijfers te delen en de ervaringen van onze beste bendeleden. Zodra we cadeautjes kunnen weggeven, doen we dat. En je krijgt tips van experts en kaarten voor evenementen, zo in je inbox.

Hoe vaak krijg je post van ons?

We doen ons uiterste best om je maandelijks een nieuwsbrief te sturen. Ben je aanbieder op de Ondernemersbende? Dan kan het zijn dat je vaker van ons hoort als er updates zijn (veranderingen in de voorwaarden, nieuwe functies).

Hoe schrijf ik me uit voor de nieuwsbrief?

Onderaan de nieuwsbrief vind je altijd een link waarmee je je altijd kunt uitschrijven.

Bewaart de Ondernemersbende mijn mailadres?

Zodra jij je uitschrijft, is de mailadres definitief verwijderd uit het systeem. Dus nee. Maar we zullen je wel missen.