Voor iedereen die verkeert in administratieve chaos: je bent niet alleen

Voor iedereen die verkeert in administratieve chaos: je bent niet alleen

Kak. Mail van mijn accountant. Hij wil natuurlijk gauw alle administratie hebben voor het afsluiten van het eerste kwartaal. Maar ik moet er nog aan beginnen, aan mijn administratieve chaos ordenen.

Administratie is zo niet mijn ding. Ik heb al moeite met het bijhouden van mijn mailbox en het vullen van de content op mijn website. Het halve uurtje per week dat ik echt niks heb, geen was hoef te draaien, kindertassen hoef te vullen, de hond moet uitlaten, de badkamer moet schoonmaken, achterstallig werk moet wegtypen of de boodschappen hoef te doen doe ik dan ook het liefst helemaal niks.  

Administratieve chaos

Dus blijven alle bonnen, facturen en omzetstaten van de webshop waar ze zijn. Met als gevolg dat ik vier dagen voor het einde in sneltreinvaart drie maanden administratie op orde moet zien te krijgen. En een zooitje nog niet uitgeschreven facturen moet versturen. Wat uiteindelijk leidt tot administratieve chaos omdat ik in mijn mail dan ook allemaal niet opgeslagen facturen tegenkom die ik dus alsnog moet nazenden. En vaak ontdek dat ik in mijn agenda niet alle dienstreizen heb genoteerd waardoor ik kilometervergoeding misloop.  

Straks ga ik m’n agenda nog opdelen in kleurvakken. Misschien kunnen mijn kinderen dan het kleurwerk doen. Wordt het in ieder geval op papier wel een vrolijke taak van.  

Plan een uurtje administratief werk in per week  

En eigenlijk ben ik die chaos echt zo zat.  “Plan een uurtje administratief werk in per week waarin je je mail nog eens doorloopt op facturen in die week, je dienstreizen gelijk in Excel zet en facturen betaalt. Dan heb je hier geen last meer van,” zegt een collega #momboss nadat ik eerst een half uur gal heb lopen spugen op de administratieve chaos die bij mijn sociale platform hoort.  Een uur administratief werk per week.

Alleen de gedachte eraan laat me al in slaap vallen. Maar ik denk dat ze een punt heeft. En dat het vanaf nu een vast item in mijn agenda wordt. Straks ga ik m’n agenda nog opdelen in kleurvakken. Misschien kunnen mijn kinderen dan het kleurwerk doen. Wordt het in ieder geval op papier wel een vrolijke taak van.  

Of iemand inhuren voor je administratieve werkzaamheden

Wat natuurlijk ook mogelijk is, is om iemand freelance in te huren om mij te redden van je administratieve chaos. Ik kan dan al mijn mailtjes met daarin je administratie, van inkomende bonnen en facturen tot reiskosten vergoedingen, laten regelen door een freelancer. Iemand die dit werk fluitend mij doet. Dat is wat ik deze maand ga proberen. Heb je hier ook behoefte aan? Laat het Laura weten en zij koppelt jou aan een iemand die jouw administratieve chaos ordent.

 

 

 

Foto: Pexels

 

Img 5013

Daniëlle Koudijs

Daniëlle Koudijs is blogger en schrijver. Ze blogt voor de Club van Relaxte moeders en haar eigen blog Power to the Mama’s. Daniëlle haar eerste boek het ‘Kraamjournal’ voor net bevallen moeders is net uit. Tot voor kort gaf Daniëlle nog parttime les op het MBO maar zij maakte een bewuste keuze om vanuit huis te gaan ondernemen. De #momboss in haar is opgestaan en daarover zal ze schrijven voor de bende.