Instagram Stories: Nog meer tricks om alles eruit te halen - Deel 2

Instagram Stories: Nog meer tricks om alles eruit te halen - Deel 2

Door de tips van Moniek van der Kallen zijn onze Instagram volgers content. Moet je nagaan wat jij kunt leren van haar lijst met tips. Ze zijn zo goed dat dit deel twee is. Lees deel 1 vooral terug, als je hem hebt gemist.

Haal het beste uit je stickers en GIFs

Met stickers kun je een simpele story extra betekenis geven. Denk aan een foto van je werkplek met stickers van ijsjes en de temperatuur. Nu is gelijk duidelijk dat jij op een snikhete dag zit te zweten achter je laptop, terwijl de rest van Nederland in de file staat naar het strand. Maar wist je al dat vele stickers verschillende stijlopties hebben?

Hoe? Plaats een sticker door op de smiley in het vierkantje te drukken. Scrol opzij en naar beneden om naar het aanbod te kijken of klik op zoeken en tik een Engels zoekwoord om direct een scala aan opties tevoorschijn te toveren. Tik op de sticker om de verschillende stijlopties te ontdekken.

Gebruik in je stories ook #hashtags en geotags

Zie tags als de zoekwoorden of SEO van Instagram. Zorg wel dat je veelgebruikte hashtags kiest, je kan namelijk maar ééne hashtag per slide toevoegen. Zoek van tevoren in de zoekfunctie van je tijdlijn, zo zie je gelijk hoe populair de hashtag is. Dit werkt niet tijdens het creëren van je story. Gebruik bijvoorbeeld hashtags als: #bestjobever of #adayinthelife.

Ook kun je Instagram per locatie afstruinen, op zoek naar mooie verhalen. Bijvoorbeeld als je op het strand op zoek bent naar een leuke strandtent in de buurt. Of als je wilt weten wat er vandaag gaande is in Rotterdam Centrum. Dus strooi met locaties. Tenminste.. als het in je verhaal past.

Hoe? Klik op het vierkantje met de smiley bovenin beeld. Kies de knop ‘#hashtag’ en typen maar. Op dezelfde plek vind je de knop ‘Locatie’.

Experimenteer en leer van de analytics

Nu je een business account hebt, kun je bijhouden wat werkt. En gezien stories maar 24 uur online staan, kan je er geen buil aan vallen. Kijk naar welke tijd de beste interactie oplevert. Wat werkt beter, Marco Borsato taggen, of #fomo toevoegen? Wat gebeurt er als je een serieuze boodschap filmt met bizarre face filter?

Hoe? Bekijk je geplaatste story door in je profiel nogmaals op je profielfoto te drukken. Swipe up om de interacties, en statistieken te bekijken. Ontdekking staat voor het aantal kijkers die nog niet je volgers zijn. En klik je op het oogje met een cijfer ernaast, dan kan je de profielen zien van je kijkers.

Bekijk de social media experts van de Ondernemersbende

Zin in de mooiste Insta Stories, maar weet je nu al dat je geen tijd hebt om je verhalen te delen? Huur iemand in. Ontdek wat Moniek van der Kallen van Vol Verhalen voor je bedrijf kan doen. Of één van onze andere experts.

Schermafbeelding 2017 12 04 om 16.47.47

Gastcolumnist Ondernemersbende

Gastcolumnisten, bendeleden e.a. schrijven over wat de Ondernemersbende hun heeft gebracht, wat nog gaat komen of wie ze hebben ontmoet.

Gerelateerde Artikelen