11 tips voor meer volgers op Instagram

Hoe krijg ik meer volgers op Instagram? - 11 tips

Inmiddels zijn er wereldwijd 800 miljoen Instagram gebruikers. In ons mini landje hebben er 4.1 miljoen een account. Voor het idee: dat is bijna een kwart van de Nederlanders. En ergens is het te gek als een groot deel daarvan jou weet te vinden. Veel mensen vragen zich af: hoe ik meer volgers op Instagram?

Tip 1: Plaats alleen eigen foto’s  

Geweldige foto’s zijn essentieel voor Instagram. Plaats foto’s die triggeren (denk aan kwaliteit, compositie en de bewerking van je foto’s) en zorg er voor dat je altijd eigen beeld gebruikt. Repost je toch af en toe? Vermeld dan de bron.    

Tip 2: Post consequent op Instagram  

Om goed getoond te worden in het algoritme doet af en toe een post niet genoeg. Gemiddeld zijn 5 tot 10 posts per week effectief om het aantal volgers te vergroten op Instagram. Niet te weinig, dan is je relevantie niet hoog genoeg. Te veel posts maken dat je gezien wordt als spam.    

Tip 3: Laat jezelf en je bedrijf écht zien    

Wie ben jij? En waar staat jouw bedrijf voor? Vertaal dit in geweldige beelden, zodat je de juiste volgers naar je Instagram trekt. Kijk gerust bij bedrijven die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf om te zien wat voor soort (bewerkingen van) foto’s je mooi vindt en gebruik dit om jouw totale beeld kloppend te krijgen.    

Tip 4: Wees consequent in je posts    

Het advies van Ellen Pichotte die workshops geeft die leiden tot meer volgers op Instagram: Maak al je foto’s zonder filter, dan heb je altijd het origineel. En bewerken doe je in een bewerkingsapp. Zorg er voor dat je consequent bent in je posts. Wanneer je steeds dezelfde kleuren of tonen, hetzelfde lettertype en dezelfde stijl gebruikt, maak je een prachtig geheel. Zo willen klanten je volgen en wordt Instagram een platform waar omzet uitkomt.    

Tip 5: De beste omschrijving

De lengte van de tekst heeft geen effect op de engagement van een post, wanneer je wilt voorkomen dat je tekst wordt afgekapt, kun je je het beste aan ongeveer 125 karakters houden. Vaak heb je meer tekens nodig, zorg er dan voor dat de cruciale details en je call to action vooraan staan.

Tip 6: Gebruik hashtags    

Gebruik helemaal geen of juist heel veel hashtags. En dan hebben we het over een minimum van 11. Bij een post zonder hashtags is het aantal reacties vaak hoger. Kies je er voor om ze wel te gebruiken? Zorg dan dat ze passen bij je bedrijf en je volgers.  

 Tip 7: Creëer interactie    

Om de vraag hoe krijg ik meer volgers op Instagram te beantwoorden, is dit een van de meest effectieve tips. Wees zelf ook heel actief. Reageren op alle reacties die je ontvangt en reageren op de posts van anderen.    

Tip 8: Gebruik emoji’s in je posts    

Het moet bij je passen, maar wanneer je veel emoji’s gebruikt, zal je meer interactie krijgen en toont Instagram vaker je posts .    

Tip 9 Instagram en links    

Zet geen links naar externe websites in de beschrijving bij je post. Instagram zal deze links niet klikbaar maken en je posts veel minder laten zien aan je volgers. Dit kan wel als je met de post adverteert op Instagram.    

Tip 10: Sfeer van je posts    

Zorg dat je posts positief zijn. Instagram wekt een positief gevoel op bij z’n volgers. Posts met een positieve tekst krijgen meer engagement.    

Tip 11: Wissel de soort posts af    

De laatste tips om meer volgers naar je Instagram te trekken: werk met verschillende rubrieken, zodat je steeds een andere kant van je bedrijf kunt laten zien en een bredere doelgroep kunt aanspreken.    

Volg de website of bekijk onze social media en marketing experts

Wil je niet meer die gewone leuke kiekjes maken, maar alles weten over hoe je met je SmartPhone geweldige foto’s maakt, die je kunt inzetten voor het krijgen van meer omzet : Boek de Workshop ‘Fotograferen met je SmartPhone voor de Zelfstandig Ondernemer'. Wanneer je een workshop voor de Zelfstandig ondernemer boekt via de Ondernemersbende krijg je naast een uitgebreide hand-out ook een startpakket voor het optimaal kunnen fotograferen met je SmartPhone (reinigingsdoekje, set opzetlensjes, statief).  Sowieso is niet alles zelf doen écht de slimste opties volgens ons. Huur via de Ondernemersbende een social media of marketing expert in. En stop al die vrijgemaakte uren in een onderdeel van je onderneming dat je makkelijker afgaat.

Schermafbeelding 2017 12 04 om 16.47.47

Gastcolumnist Ondernemersbende

Gastcolumnisten, bendeleden e.a. schrijven over wat de Ondernemersbende hun heeft gebracht, wat nog gaat komen of wie ze hebben ontmoet.

Gerelateerde Artikelen