9 tips voor het schrijven van een daverende blog

9 tips voor het schrijven van een daverende blog

Back to the basics is nooit verkeerd. Diep in mijn computer bevindt zicht een document getiteld: tips blog schrijven. Zodra mijn tekst geen enkele logica lijkt te bevatten, pak ik het lijstje erbij. Het scheelt me zo een half uur. Speciaal voor jullie 9 blog tips. Want hé, elke ondernemer kan een half uur gebruiken.

Tip 1: Een blog ontstaat uit lelijke zinnen

Het begrip ‘definitieve versie’ heeft een functie. Het betekent dat je daarvoor een hele hoop mag klooien. Krabbel zinnen over het onderwerp op een blaadje of begin gewoon met tikken. Later breng je structuur aan en pak je de bruikbare delen eruit, die logica komt wel.

Tip 2: Versier de lezer met je blogtitel

Pas als ik precies weet wat de inhoud van m’n blog wordt, bedenk ik de titel. Raffel hem nooit af. Leg je blog desnoods een paar uur weg als je er niet uitkomt. De titel heeft als taak je doelgroep te versieren en door te laten lezen. Wanneer dit fout gaat, kan het zijn dat een briljante tekst geen lezers heeft, wat doodzonde is.

Tip 3: Een intro die verwachtingen managet

Trek die lezer je blog in. In een paar zinnen laat je zien wat er komen gaat. Details zijn niet nodig, die komen later. Kijk of je kort antwoord kunt geven op de vragen: Waar gaat het over? Wat heb ik eraan als lezer?

Tip 4: Bedien de haastige bloglezer

Het is heerlijk om door een tekst heen te kunnen rollen. Bedien de haastige lezer tijdens het schrijven van je blog door per alinea één onderwerp te behandelen en geef elk stukje een apart kopje. Je kan er ook nog voor kiezen om belangrijke woorden vet te maken, zodat ze meer opvallen. En lijstjes die belangrijke punten samenvatten ogen altijd goed.

Tip 5: Vat de boel samen

Aan het einde van je blog kun je de inhoud kort samenvatten. Is de inhoud lastig of wat veel om in één keer in je op te nemen? Dan is het fijn om alle belangrijke punten bij elkaar te hebben, om een laatste keer doorheen te kunnen scannen.

Tip 6: Elke blog heeft een doel

Een goeie Call To Action (CTA) maakt dat niet alleen je lezer blij wordt van je blog, maar jij ook. Verzamel mailadressen, creëer de kans om een band met je volgers op te bouwen of je product te verkopen.

Tip 7: Een blog schrijven met de juiste zoekwoorden

Ontdek op welke woorden jouw doelgroep zoekt en voeg deze toe aan je tekst. Er bestaan tientallen fantastische SEO experts die deze zoekwoorden voor je kunnen achterhalen. Onthoud wel dat leesbaarheid het aller belangrijkste is, een blog volplempen met een en dezelfde zoekterm werkt weer averechts.

Tip 8: Beeld bij je blog

Zoek of maak een mooie foto die aansluit bij de inhoud van je blog. Bedenk welke foto’s bij jou blijven hangen als je door social media of een blog scrolt en haal hier inspiratie uit. En let op dat je het juiste formaat gebruikt. Met een te grote foto duurt het te lang voordat je de tekst kunt zien.

Tip 9: Laat iemand voor je bloggen

Bij de Ondernemersbende zeggen we het al maanden: Niet alles zelf doen, werkt écht het beste. Krijg je het niet voor elkaar om je aan je blogschema te houden? Of vind je SEO maar lastig. Geeft niks, het is niet voor iedereen. Huur via de Ondernemersbende iemand in om goeie SEO blogs te maken. En stop al die vrijgemaakte uren in een onderdeel van je onderneming dat je wel leuk vindt.

Missing

Gerelateerde Artikelen