6 trucjes om alles uit je Instagram Stories te halen - Deel 1

6 Instagram hacks om alles uit je Stories te halen

Met de tips van Moniek van der Kallen leerden we binnen 15 minuten al 3 dingen over Insta Stories die eerder een raadsel leken. Moet je nagaan wat jij kunt leren van haar lijst met tips. Ze zijn zo goed dat we ze in twee delen posten. En echt, ga ervoor, want inmiddels zit 50% van de 20-39 jarigen op Instagram.

Tip 1: Post met een openbaar business Instagram account

Met een business account krijg je toegang tot de analytics van je stories én je posts. Dan kun je leren welk experiment het herhalen waard is. Verder is het mogelijk Instagram advertenties te draaien, posts te promoten en meer contactgegevens (zoals klikbare links) in je profiel plaatsen. Links in je stories kan je helaas alleen plaatsen als je meer dan 10.000 volgers hebt.

Hoe? Check of je profiel openbaar is: ga naar je profiel en klik op ‘Profiel bewerken’. Onderin staat de privé optie. Ga vervolgens terug naar je profiel en klik daar op je menu in de rechterbovenhoek. Kies ‘Registreren voor een bedrijfsprofiel’. Je kan een nieuwe account aanmaken of een huidige opzetten. De rest wijst zich vanzelf.

Tip 2: Word een verhalen verteller

Die naam hè: Insta Stories, heeft het niet voor niks. Trek de aandacht met je verhaal. Bedenk voor je begint wat het begin, midden en einde moet worden. Goede verhalen voor een business of ZZP-er zijn:

  • Sneak peaks
  • Een dag in je bedrijf
  • Je werkwijze
  • Een verhaal over fijne mensen met wie je samenwerkt
  • Reacties van tevreden klanten

Wat deel je niet? Zonsondergangen of foto’s van frappucino’s. Tenzij je een barrista bent natuurlijk.

Hoe? Lok je kijker met een tipje van de sluier in slide 1 en geef je antwoord pas weg in je laatste slide. Zo verhoog je gelijk je zogenoemde completion rate statistieken. Wees niet bang voor film. Bedenk wat je kijker nodig heeft om het verhaal te begrijpen. Ga naar je profiel en druk op je profielfoto om deel 1 te posten. Voor meer slides, ga je terug naar home (je feed). Swipe van rechts naar links om nog een slide aan je verhaal toe te voegen.

Tip 3: Gebruik Instagram filters ook in je stories

De vroege Instagram gebruiker was vooral van de kleurenfilters, die van bijna elke foto een flatterend plaatje kon maken. Deze optie is niet vergeten voor de stories, alleen moet je net

Hoe? Start je story met een foto of filmpje. Swipe vervolgens van links naar rechts voor een filter, en herhaal om alle filters te checken.

Tip 4: Speel met je tekst

De reeks lettertypes waar Instagram je uit laat kiezen is nog niet enorm. Maar er valt genoeg aan te passen om meer karakter aan je tekst te geven. Type je tekst met spaties ertussen, voeg een kader toe, of breng een slagschaduw aan. Of vergroot, verschuif en draai de tekst door twee vingers te gebruiken.

Hoe? Klik op de ‘A’ in de rechterbovenhoek en type je tekst. Kies een lettertype en een kleur. Klik nog eens op de ‘A’ die nu naar links verschoven is, et voilà: er staat een kader om je tekst. Voor gevorderden: type je tekst in een schaduwkleur en plaats op je slide. Type vervolgens de tekst nogmaals in de voorgrond kleur. Het is even pielen om de teksten net zo schuin op elkaar te plaatsen dat je een schaduw ziet, maar het is de moeite waard.

Tip 5: Gebruik alle kleuren onder de zon

Begrijp ons niet verkeerd; niks mis met een regenboog. Maar maak je stories nog spannender met een oneindigheid aan kleuren. En dan praten we niet alleen over de achtergrond, maar ook over tekst, tekstkaders en highlights getekend met stift of penseel.

Hoe? Maak bijvoorbeeld een foto van een achtergrond met kleur en textuur. Zoals een frisgroene grasmat. Ben je toch niet tevreden? Houd de achtergrond 3 seconden ingedrukt, dan verschijnt er een egale kleur. Type je tekst en houd dan een van de kleuren langer ingedrukt. Nu verschijnt er een veel uitgebreider kleurenpalet. Schuif met je vinger tot je de juiste kleur vindt. Of kies voor de pipet om een kleur uit je achtergrond te kiezen.

Tip 6: Tag andere gebruikers

Net als bij gewone Instagram posts, geldt voor Instagram stories dat voornamelijk je volgers je stories zien. Maar door tags te gebruiken, vergroot je de kans dat je doelgroep je story gaat vinden. Heb je samengewerkt met een BN’er? Dan heb je een legitieme reden om diens achterban aan te haken.

Hoe? Tik op de ‘A’ in de rechterbovenhoek. Type dan een ‘@’en type de handle, bijvoorbeeld @ondernemersbende. Als je langzaam typt, helpt Instagram je met opties.

Bekijk de social media experts van de Ondernemersbende

Zin in de mooiste Insta Stories, maar weet je nu al dat je geen tijd hebt om je verhalen te delen? Huur iemand in. Ontdek wat Moniek van der Kallen van Vol Verhalen voor je bedrijf kan doen. Of één van onze andere experts.

Schermafbeelding 2017 12 04 om 16.47.47

Gastcolumnist Ondernemersbende

Gastcolumnisten, bendeleden e.a. schrijven over wat de Ondernemersbende hun heeft gebracht, wat nog gaat komen of wie ze hebben ontmoet.

Gerelateerde Artikelen