3x de beste manier om jouw to do lijst efficiënt in te korten

3x de beste manier om jouw to do lijst efficiënt in te korten

Soms heb ik wel eens het gevoel dat ik tot m'n middel in de blubber sta. Ik wil zoveel, er is alleen te weinig tijd om alle ideeën die mijn hoofd bedenkt om te zetten in concrete acties, zonder dat mijn dagelijkse taken voor de Ondernemersbende in het geding komen. Daarom drie tips van mij om sneller je to do list af te werken, dan heb je tijd over om echt áán je bedrijf te werken. Of voor iets heel anders natuurlijk, kan ook.

Bij veel start-ups draai je op minimale capaciteit, gewoon omdat het geld ontbreekt. Keuzes baseer je op je “runway”, banksaldo en nog meer zaken waar je niet creatief van wordt. Maar werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf is zo ontzettend belangrijk. Ik zou daarom zo graag zien dat iedereen een beetje vaker een klus bijeen andere ondernemer onderbrengt. We hannesen allemaal met dingen die anderen eigenlijk veel beter én sneller kunnen.

Werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf is zo ontzettend belangrijk.

Tip 1 - Hoeveel tijd kost een klus nou écht?

Die klus hè, hoeveel uur kost dat echt? Het getal dat daaruit komt, kun je eigenlijk meteen verdubbelen. Wij ondernemers zijn namelijk gigantisch goed in positief inschatten. Zelf even knutselen aan een poster voor dat event, of drie Facebook posts inplannen, kost mij maar 1,5 uur. Aha. Achteraf zit je toch een halve dag te kloten, omdat je het anders had ingeschat, of omdat er van alles tussendoor kwam. Niet heel efficiënt. Wat je wel niet met die uren had kunnen doen.

Tip 2 - Weet waar je goed in bent

Ondernemers hebben de neiging om alles zelf beter te weten. En vaak is dat ook zo, toch? Je kunt prima een concept contract online vinden en deze vervormen naar jouw situatie. Maar naast tip 1 - hoeveel tijd ben ik er écht aan kwijt - kun je ook inschatten of iemand in je netwerk, of via de Ondernemersbende het gewoon beter kan. Wat inhoudt dat de outcome van je bedrijf professioneler wordt. Weet dus waar jijzelf goed in bent en wat een ander beter en sneller kan. 

Tip 3 - Gun een ander de klus

Stel, die drie Facebook posts zouden je maar 75 euro kosten. Zou je dan iemand inhuren die het echt heel goed kan? Je bent een half uurtje bezig met de overdracht en hoppa, er rolt iets uit wat mooier en beter is dan je zelf zou hebben gemaakt. Jij kan die uren echt beter besteden en de ander is superblij met een snelle klus. Gun de ander dus vaker wat business, daar wordt iedereen blij van. Kijk eens op de Ondernemersbende.

Niet alles zelf doen is echt de slimste optie. 

Zie meteen of er tussen het Ondernemersbende aanbod iets zit wat jij van je to-do list wilt schrappen.

Cheers,

Laura

 

Schermafbeelding 2017 12 04 om 16.47.47

Gastcolumnist Ondernemersbende

Gastcolumnisten, bendeleden e.a. schrijven over wat de Ondernemersbende hun heeft gebracht, wat nog gaat komen of wie ze hebben ontmoet.

Gerelateerde Artikelen