Voor freelancers

Hey freelance professional! Wil je ingehuurd worden voor jouw diensten, zonder dat je zelf op zoek hoeft naar bedrijven die bij jou passen? De Ondernemersbende koppelt je aan jouw ideale klant. Via onze persoonlijke matchmaking vind je de leukste opdrachten tegen een eerlijke prijs.

Maar daarvoor willen we je eerst leren kennen. Maak een profiel aan op het platform van de Ondernemersbende en beschrijf daarin duidelijk wie jij bent en wat jouw skills zijn. Wij nemen contact met je op om je te ontmoeten. Tijdens een kop koffie leren we je beter kennen en krijgen we een beeld van aan welke opdrachtgevers wij jou in de toekomst kunnen koppelen.

Hoe werkt het?

Wanneer een opdrachtgever via de Ondernemersbende een opdracht uitzet, bedenken wij wie van onze freelance professionals de beste match is. We kijken niet alleen naar de skills, het budget en de beschikbaarheid, maar ook naar de persoonlijkheid van de freelancer en die van de opdrachtgever. Wij gaan op zoek naar de beste klik tussen beide partijen.

We nodigen meestal twee freelance professionals uit om een offerte voor de opdrachtgever te maken. Wij sturen je hiervoor een uitnodiging. In de online omgeving kan je door een aantal vragen te beantwoorden aangeven wat je kunt bieden, wat jouw prijs is, waarom je bij de opdracht past en wanneer je de opdracht af zou kunnen ronden.

Op basis van de ontvangen offertes maakt de opdrachtgever een keuze. Je hoort wanneer jij bent geselecteerd en je kunt direct contact opnemen​ en aan het werk.

Wat kost het?​

Aanmelden is gratis. Wanneer wij je vragen een offerte te maken, mag je natuurlijk zelf de prijs van je diensten bepalen. Wij vragen 10% van het totaalbedrag van de opdracht als koppel fee. Deze fee brengen we op het moment dat je de factuur naar de opdrachtgever verstuurt in rekening. Je koopt bij ons geen leads, je betaalt alleen als een opdracht daadwerkelijk doorgaat. Bij de Ondernemersbende betaal je dus alleen een kleine koppel fee als acquisitiekosten (bij andere platformen betaal je doorgaans zo’n 20%).

Wanneer de klus naar ieders tevredenheid is afgerond, stuur je zelf een factuur naar de opdrachtgever voor de afgeronde werkzaamheden. Via het dashboard kun je deze factuur uploaden. Je ontvangt van ons binnen een paar dagen een factuur voor de koppel fee.

Let op! We hebben momenteel een wachtlijst.
Omdat we willen dat al onze actieve leden blij worden van de hoeveelheid opdrachten die ze via ons krijgen. Maar meld je vooral aan, dan kom je in ons bestand als geïnteresseerde. Daar kijken we als eerste tussen als we een weer ruimte hebben in een bepaald vakgebied. Maar dan moeten we natuurlijk wel weten wat je expertise is, dus vergeet niet ook een bedrijfsprofiel aan te maken via deze deze link.

Veelgestelde vragen